Διάσχιση Κρήτης

Με Σητειακές κοντυλιές
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου - Κυριακή 17 Δεκεμβρίου
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023: «Φύση και Φυσικές Επιστήμες»
Arrow
Arrow
Slider
 

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023: «Φύση και Φυσικές Επιστήμες»

Protaseis & Draseis Syllogou
mathitiko
Date: 2023-03-11 09:00 - 2023-12-03 16:00

Αγαπητοί/ες  εκπαιδευτικοί και γονείς,

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πεζοπορικών διαδρομών για μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι πεζοπορικές διαδρομές που προσφέρονται δωρεάν σε εκπαιδευτικούς και γονείς μέλη του συλλόγου, που συνοδεύουν μαθητές/μαθήτριες.

Σκοπός της φετινής θεματικής ενότητας είναι η επαφή των μαθητών/μαθητριών με την φύση, η μελέτη του φυσικού κόσμου και η βιωματική σύνδεσή του με τις Φυσικές Επιστήμες (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωεπιστήμες). Οι μαθητές/μαθήτριες με τη βοήθεια των συνοδών (εκπαιδευτικών και γονέων)  ανακαλύπτουν στοιχεία στη φύση, διερευνούν, θέτουν ερωτήματα, πειραματίζονται και μαθαίνουν για τον φυσικό μας κόσμο και τα φυσικά φαινόμενα. Παράλληλα, μελετώντας, μέσω των επιστημών, τον κόσμο ως ολότητα κατανοούν την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος και την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους.

Επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος: Αποστολακάκης Αβραάμ, καθηγητής Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συγγραφέας βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης, μέλος του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου.

Ομάδα έργου: ΔΣ

Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των μαθητικών πεζοποριών για το 2023 είναι οι εξής:

Σάββατο 11 Μαρτίου

Σάββατο 29 Απριλίου

Σάββατο 27 Μαΐου

Σάββατο 21 Οκτωβρίου

Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

Για τους  τόπους υλοποίησης των πεζοποριών και την περιγραφή των δραστηριοτήτων στο πεδίο θα ενημερώνεστε με ανάλογες εμπρόθεσμες  ανακοινώσεις

Σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα μέχρι την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, ώστε να ενημερωθείτε για να λάβετε μέρος στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις συνοδών (εκπαιδευτικών & γονέων) που θα προηγηθούν της πρώτης πεζοπορίας.

 

 

 

 

All Dates


  • From 2023-03-11 09:00 to 2023-12-03 16:00

Powered by iCagenda

Sign up for our Newsletter