Φαράγγι Μύλων

prasini
P1010433
Ημερομηνία: 2020-08-09

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το Ξηρό Χωριού Ρεθύμνου διασχίζοντας το  καταπράσινο φαράγγι του Μυλωνιανού ρέματος. Το φαράγγι είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στο πράσινο και κατά μήκος της κοίτης του ρέματος υπάρχουν χαλάσματα παλιών νερόμυλων από τους οποίους πήραν τα ονόματά τους οι προβιομηχανικοί οικισμοί πάνω και κάτω Μύλοι. Αιτία της δημιουργίας των μύλων στάθηκε η πολιτική σιτάρκειας που εφαρμόστηκε από τους κατακτητές Βενετούς, έργο μεγίστης στρατηγικής σημασίας για την ανεξαρτησία, σε περίοδο αποκλεισμών του νησιού από τους εχθρικούς στόλους. Η επιστροφή στο Ξηρό χωριό ενδέχεται να γίνει από διαφορετική διαδρομή.

Η πεζοπορία μέσα στο φαράγγι θα πραγματοποιηθεί σε αργό ρυθμό και θα δοθεί το περιθώριο να απολαύσουμε την σκιά του φαραγγιού και να φωτογραφίσουμε τις ομορφές του. 

Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα δοθεί χρόνος για μπάνιο και βόλτα στο όμορφο Ρέθυμνο. Η αναχώρηση από το Ρέθυμνο θα γίνει μετά το ηλιοβασίλεμα το οποίο θα έχουμε την δυνατότητα να απολάυσουμε στην περιοχή της Σοχώρας.

Επικεφαλής: Γιαννακάκη Ειρήνη

Βαθμός δυσκολίας: πράσινη

Ώρες πορείας 4.00

Αναχώρηση ΚΤΕΛ Χανιώπορτας  - Ώρα 9 πμ.

Θα κρατηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Απαιτούνται:

1.            Μάσκα καθόλη την διάρκεια της παραμονής μέσα στο λεωφορείο

2.            Γάντια

3.            Ατομικό αντισηπτικό

Σημ. Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 & κινητό 6986645003

 

 

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2020-08-09

Υποστήριξη από iCagenda