Κυδώνι και Μποριανό φαράγγι στο χωριό Καράνου Χανίων

prasini
mporiano
Ημερομηνία: 2023-08-06 07:00 - 20:00

Στους πρόποδες των λευκών Ορέων της ορεινής Κυδωνίας Χανίων  βρίσκεται το όμορφο χωριό Καράνου.

Θα ξεκινήσουμε την  πεζοπορία μας από την παλιά βρύση του χωριού, κατηφορίζοντας προς  την κοίτη του ποταμού από  ευδιάκριτο  μονοπάτι . Στη συνέχεια  θα διασχίσουμε  το  Κυδώνι , ίσως το πιο πράσινο φαράγγι της Κρήτης. Η πυκνή βλάστηση και το πράσινο κυριαρχούν σ' όλη τη διαδρομή . Πανύψηλα δέντρα να ξεπερνούν τα είκοσι μέτρα σε ύψος, δυσκολεύοντας έτσι το φως του ήλιου να εισχωρήσει.Το  μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι είναι από τα πιο εύκολα της Κρήτης και κατά μήκος  συναντούμε σπηλιές, τρεις μικρούς καταρράκτες, την εκκλησία Αγίου Δημητρίου του 12ου αιώνα, και την εκκλησία της Παναγίας της Μουσούρενας.Η απόσταση που θα  διανύσουμε είναι 2 χιλιόμετρα και θα καταλήξουμε εκεί που το ρέμα του Κυδωνίου  συναντά τον Μαυροπηλιώτη, τον παραπόταμο του ποταμού Πλατανιά.

Σ'αυτο το σημείο ξεκινάμε το Μποριανό Φαράγγι  ένα εξίσου όμορφο και καταπράσινο φαράγγι που είναι παράλληλο με το Κυδώνι και φτάνει μέχρι τη γειτονιά Μποριανά στα Καράνου. Θα πεζοπορίσουμε σε ένα εύκολο  και  διαμορφωμένο μονοπάτι περίπου 1,8 χιλ.

Κατά μήκος του φαραγγιού θα συναντήσουμε  σπηλιές , εναν παλιό   νερόμυλο ,  είσοδους  παλιών λατομείων από την απόπειρα εξόρυξης σιδήρου  και στοές από πλούσια βλάστηση.

Η συνολική διάρκεια της πεζοπορίας μας είναι περίπου 4 ώρες μαζί με τις στάσεις!

Τελειώνοντας θα μας μεταφέρει το λεωφορείο 1,5 χιλιόμετρο από άσφαλτο πίσω στο χωριό όπου θ' απολαύσουμε  για μια ωρίτσα  καφεδάκι, μπυρίτσα, παγωτάκι .

Έπειτα θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο με προορισμό τη Γεωργιούπολη για μια βουτιά !

Ώρα αναχώρησης: 7.00 πμ από το ΚΤΕΛ Χανιώπορτας.

Επικεφαλής: Μαρία Μωραιτάκη

Ώρες Πορείας : 4

Βαθμός δυσκολίας : Πράσινη

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ  με την επίδειξη φοιτητικού η μαθητικού πάσου. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.

Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ κατά την διάρκεια της πεζοπορίας

Ώρα άφιξης στο Ηράκλειο στις 20:00

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 & 6947260850

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2023-08-06 07:00 - 20:00

Υποστήριξη από iCagenda