Κριτσά - Καθαρό

mple
kritsakatharo
Ημερομηνία: 2013-02-24 00:00

Μια πεζοπορία με τη σφραγίδα του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου

   Θα ξεκινήσομε από την πάνω μεριά του χωριού Κριτσά (350m). Περπατώντας ως επί το πλείστον σε παλιά μονοπάτια και λίγο χωματόδρομο με θέα τον Άγιο Νικόλαο και τον κόλπο του Μεραμβέλου μέχρι και το ακρωτήριο Σίδερο θα φτάσομε στην πηγή «Αχλάδα» η οποία δεν στερεύει ποτέ. Αφού ξεδιψάσομε με το νερό της πηγής θα συνεχίσομε την ανηφορική μας πορεία και πάντοτε μέσα από μονοπάτι θα περάσομε από το κυπαρισσόδασος στην λαγκαδιά «Εμπασσά» .

   Από εδώ έπαιρναν τους κορμούς των κυπαρισσιών που χρησιμοποιούσαν στις  στέγες των σπιτιών οι παλαιότερες γενιές των ανθρώπων.Συνεχίζοντας διασχίζομε  την «Μεσσοράχη» και περνάμε στην άλλη λαγκαδιά «Δοκαριού» ένα πανέμορφο πρινόδασσος από όπου οι παλιοί άνθρωποι «προμηθεύονταν» τα ξύλα για τα τζάκια. Έκοβαν βέβαια μόνο τα πεσμένα δένδρα η κλαδιά και ποτέ δροσερά, διότι ο δασοφύλακας η ο δραγάτης ήταν απανταχού παρόντες.

   Αφού απολαύσουμε και αυτό το υπέροχο τοπίο θα περπατήσομε λίγο ακόμα και θα τερματίσομε στην ανατολική είσοδο του Καθαρού (1220m) στην  τοποθεσία "Δάμακας".

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2013-02-24 00:00

Υποστήριξη από iCagenda