Παχιά Άμμος – Αγριόμαντρα - Καβούσι

mple
agriomantra
Ημερομηνία: 2023-09-17 07:30 - 20:00

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής της Παχειάς Αμμου όπου θα ανηφορίσουμε εκτός μονοπατιού από βραχώδη και θαμνώδες  έδαφος μέχρι την Χαλέπα στα 270 μ. υψόμετρο όπου βρίσκεται το ερειπωμένο κατοχικό Ιταλικό φυλάκιο με υπέροχη θέα του Αγίου Νικολάου και όλου του κόλπου του Μιραμπέλου. Μετά θα κατέβουμε μια πλαγιά εκτός μονοπατιού και μέσα από μικρό φαράγγι θα κατέβουμε στην πανέμορφη παραλία Αγριόμαντρα. Συνεχίζοντας θα ανέβουμε στην τοποθεσία Χρυσοκάμινο στην περιοχή Χωματά, όπου θα δούμε τον υστερομινωικό χώρο της Χρυσικαμίνου. Ακολουθούμε την κορυφογραμμή με θέα  όλο τον κόλπο του Μιραμπέλου και τον επιβλητικό βράχο του Σπαθιού του Χωματά. Έπειτα ακολουθούμε τον αγροτικό δρόμο για περίπου 2 km και καταλήγουμε στο χωριό Καβούσι.

Η πεζοπορία εντάσσεται στην θεματική ενότητα Διάσχιση της Κρήτης  <<Δ27>> του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου

Διάρκεια πεζοπορίας:  6 ώρες

Επικεφαλής: Γιώργος Σαλούστρος

Ώρα αναχώρησης : 7:30  από τα ΚΤΕΛ της Χανιώπορτας

Απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια και μπατόν

Η πεζοπορία δεν ενδείκνυται για αρχάριους πεζοπόρους

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ  με την επίδειξη φοιτητικού η μαθητικού πάσου. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους. 

Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ κατά την διάρκεια της πεζοποριάς 

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2023-09-17 07:30 - 20:00

Υποστήριξη από iCagenda