Κουρταλιώτικο Φαράγγι

mple
koutarliotis
Ημερομηνία: 2023-07-16 07:00 - 21:00

Ξεκινάμε την πεζοπορία από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Κατεβαίνουμε τα σκαλιά, που μας οδηγούν στις όχθες του Κουρταλιώτη ποταμού. Διασχίζουμε το ποτάμι άλλες φορές μέσα από την κοίτη του και άλλες φορές περνώντας από δίπλα.Πεζοπορούμε συνεχώς μέσα στο ποτάμι θαυμάζοντας την υπέροχη φύση με την πυκνή θαμνώδη βλάστηση και τα θεόρατα πλατάνια φτάνουμε στο τοξωτό γεφύρι και κάνουμε την μεγάλη στάση.Όσοι θέλουν θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο μέχρι το πάρκινγκ και θα κατέβουν στην Πρέβελη .

 

Θα σχημαστιστούν 2 ομάδες  

1) Μια ομάδα  συνεχίζει από το χωματόδρομο,  από τη δεξιά πλευρά του ποταμού  από  τον αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια από μονοπάτι με ήπια κλίση ανηφορίζουμε μέχρι το πάρκινγκ, έχοντας θέα το γαλάζιο Λιβυκό, τον Κουρταλιώτη και το πράσινο φοινικόδασος . Μετά κατηφορίζουν στην Πρέβελη .

2) Η άλλη ομάδα θα συνέχισει μεσα απο τον ποταμό και θα την καταλήξει στην Πρέβελη. Η ομάδα θα αποτελείται απο έμπειρους πεζοπόρους 

Η επιλογή των ατόμων για την Δεύτερη πορεία θα γίνει αποκλειστικά απο τον επικεφαλή της εκδρομής

Επικεφαλής : Αντώνης Λεμονάκης

Αναχώρηση στις 07.00 π.μ. από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Εκτιμώμενη ώρα επιστροφής στο Ηράκλειο: 21:00 μ.μ.

Σημείωση: Θα γίνει στάση στην διαδρομή προς και από Κουρταλιώτη.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

  1. Να γνωρίζουν κολύμπι
  2. Να φοράνε σταθερό αθλητικό παπούτσι το οποίο να μην είναι αδιάβροχο (για να μπορεί να βγαίνει το νερό) με κάλτσες.
  3. Να φοράνε μαγιό (θα βραχούμε όλοι)
  4. Να κρατάνε μπατόν
  5. Για να μη βραχούν τα προσωπικά αντικείμενα (κινητά, πορτοφόλια κλπ.) να έχουν κλειστεί καλά μέσα σε πλαστικές σακούλες.
  6. Να ακολουθούν την πορεία της ομάδας και να μην απομακρύνονται στις όχθες

 

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ με την επίδειξη φοιτητικού πάσου. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

 

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2023-07-16 07:00 - 21:00

Υποστήριξη από iCagenda