Σύμη - Λάπαθο - Σπήλαιο Χαμέτη - Σελάκανο

kokkini
lasithiotiki madara
Ημερομηνία: 2019-06-30 00:00

Η εξόρμηση  αυτής της Κυριακής θα ξεκινήσει από το Ιερό του Ερμή και της Αφροδίτης στην Σύμη (1050m) και  θα ανέβουμε μέχρι το σπήλαιο των ανταρτών στου Χαμέτη (1600m). Δηλαδή θα περάσουμε από την Λάπαθο, τον Καλό Ποταμό, τα Τρυγιά Νερά για να φθάσουμε  στον σπήλιο. Μετά θα ακολουθήσουμε βορειανατολική πορεία και θα πάμε στην θέση Δοξατόροι αφού συναντήσουμε την ομώνυμη πηγή. Από εδώ η θέα είναι καταπληκτική. Όλο το Σελάκανο , η επαρχία Ιεραπέτρας , η νοτιοανατολική πλευρά   των Λασιθιώτικων βουνών , το φαράγγι του Γαϊτάνη όπως δεν το έχουμε ξαναδεί.

Μετά θα αρχίσουμε να καταβαίνουμε προς την θέση Καλύβα από το πλάι του φαραγγιού  από ένα επικλινές ασαφές μονοπάτι στρωμένο με χαλίκι και πευκοβελόνες . Περνώντας  από αυτό το μέρος δεν μπορούμε να μην ανεβούμε για λίγο στην Καλυβοκορφή για να δούμε  τα Λασιθιώτικα Όρη και όχι μόνο, από άλλη γωνία.

Συνεχίζοντας την, εκτός  μονοπατιού, απότομη κατάβαση μας  θα περάσουμε το ρέμα του Ψωριάρη από ένα παμπάλαιο μονοπάτι, απομεινάρια του οποίου σώζονται ακόμη.  Όταν περάσουμε τον Ψωριάρη θα συναντήσουμε χωματόδρομο που θα μας βγάλει στο Σελάκανο (900m)

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2019-06-30 00:00

Υποστήριξη από iCagenda