Από το φαράγγι των Μύλων στο Ιερό Κορφής του Βρύσινα

kokkini
vrysinas1a
Ημερομηνία: 2017-03-26 00:00

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το Ξηρό Χωριού Ρεθύμνου διασχίζοντας το  καταπράσινο φαράγγι του Μυλωνιανού ρέματος. Το φαράγγι είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στο πράσινο και κατά μήκος της κοίτης του ρέματος υπάρχουν χαλάσματα παλιών νερόμυλων από τους οποίους πήραν τα ονόματά τους οι προβιομηχανικοί οικισμοί πάνω και κάτω Μύλοι. Αιτία της δημιουργίας των μύλων στάθηκε η  πολιτική σιτάρκειας που εφαρμόστηκε από τους κατακτητές Βενετούς, έργο μεγίστης στρατηγικής σημασίας για την ανεξαρτησία, σε περίοδο αποκλεισμών του νησιού από τους εχθρικούς στόλους.

Μετά την έξοδο μας από το φαράγγι θα ανηφορίσουμε σε χωματόδρομο που θα μας οδηγήσει στον γραφικό οικισμό των Καπεδιανών από όπου θα αντικρίσουμε την υπέροχη θέα του κρητικού πελάγους. Συνεχίζοντας σε παλαιό μονοπάτι το οποίο χάνεται σε ορισμένα σημεία θα φτάσουμε στο «Ιερό κορφής» του Βρύσινα, εκεί που σήμερα βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος.

Αφού χορτάσουμε την πανοραμική θέα από τη κορφή του ιερού θα κινηθούμε με ανατολική κατεύθυνση πάνω στην κακοτράχαλη κορυφογραμμή του Βρύσινα.Κατηφορίζουμε με ανεμπόδιστη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα και συνδυάζοντας χωματόδρομο και γιδόστρατες φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό το Σελλί Ρεθύμνου. Το τμήμα της διαδρομής από την κορυφή του Βρύσινα μέχρι το Σελλί αποτελεί τμήμα του πεζοπορικού μονοπατιού Ε4.

Ο καθαρός χρόνος πεζοπορίας είναι 6 ώρες. Μαζί με τις στάσεις αναμένεται ο συνολικός χρόνος να είναι 8 ώρες.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο και δείτε τον καιρό.

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2017-03-26 00:00

Υποστήριξη από iCagenda