ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2024
Καλαβρία - Σικελία
24 Απριλίου - 4 Μαΐου
Αγίου Πνεύματος ( Παρασκευή 21 – Παρασκευή 28 Ιουνίου)
Νότια Πίνδος
Σάββατο 27 - Κυριακή 28 Απριλίου
Δάσος Ρούβα
Διάσχιση Σητειακών Ορέων
Σάββατο 25 - Κυριακή 26 Μαϊου
Σάββατο 9 - Κυριακή 10 Ιουνίου
Ξερόκαμπος
Αστερούσια
Σάββατο 29-Κυριακή 30 Ιουνίου

ΑΓΡΑΦΑ από το Α έως το Ω
Θεματική Ενότητα: “Βουνά χωρίς αιολικά”
Παρασκευή 2 – Πέμπτη 8 Αυγούστου

Φαράγγι Σαμαριάς
Σάββατο 7 - Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
Λευκά Όρη
Σάββατο 7 - Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
Ψηλορείτης
Σάββατο 5 – Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Βορειοδυτικός Όλυμπος
28η Οκτωβρίου ( Παρασκευή 25 – Τρίτη 29 )
Παραλιακό Ε4 Χρυσοσκαλίτισσα- Σφακιά
28η Οκτωβρίου ( Παρασκευή 25 – Τρίτη 29 )
Κορυφές Πίνδου
Αγίου Μηνά (Πέμπτη 7- Τρίτη 12)

Ζαγοροχώρια
Αγίου Μηνά (Πέμπτη 7 - Τρίτη 12)
Arrow
Arrow
Slider
 

Στο τρίγωνο των Δωρικών Ναών

polyimeri
naoi
Ημερομηνία: 2023-11-08 20:00 - 2023-11-13 06:30

Στο τρίγωνο των Δωρικών Ναών

«Η πόλη οργανώνεται βάσει της σχέσης της με το σύμπαν που ιεροποιεί τα μέρη της»

(Πλάτωνος Νόμοι, 745)

Πολιτιστικές πεζοπορίες

8-13 Νοεμβρίου

«Ο ManoloFernandez, δάσκαλος ισπανικής γλώσσας και ερασιτέχνης αστρονόμος βλέποντας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο μέσα από το τηλεσκόπιο Δωρίδη τον ουρανό, σημειώνει ότι οι ναοί των Ελλήνων χτίστηκαν για να ευθυγραμμίσουν τις κατοικημένες περιοχές της γης με τους πλανήτες του σύμπαντος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ναός τουΠοσειδώνα στο Σούνιο δημιουργεί ένα ισοσκελές τρίγωνο με το ναό του Ηφαίστου στο Θησείο και της Αφαίας στην Αίγινα».

Αυτά αναφέρει η Stav Dimitropoulos σε άρθρο της στο  ΒBC, το οποίο αναδημοσίευσε ηλεκτρονικά η εφημερίδα «Καθημερινή»

Στις πόλεις αυτού του ισοσκελούς  τριγώνου της «ιερής γεωγραφίας» θα πεζοπορήσουμε  αυτό το τετραήμερο αναζητώντας την απάντηση στις διαχρονικές υπαρξιακές αγωνίες του ανθρώπου τις οποίες εμπιστεύεται στην Φύση. Το οδοιπορικό μας θα συμπεριλάβει, εκτός από τους δωρικούς ναούς και άλλα σημαντικά  μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς με εστίαση στο ισχυρό αποτύπωμα του θρησκευτικού συγκρητισμού.

Πρόγραμμα

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου ώρα 8μμ. Αναχώρηση από Ηράκλειο για Πειραιά με πλοίο της ΑΝΕΚ ώρα 9μμ

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά ώρα 6.30πμ  

Αναχώρηση για Αίγινα ( οι ακριβείς ώρες αναχωρήσεων και για τις 2 μέρες θα ανακοινωθούν  μόλις βγει το φθινοπωρινό πρόγραμμα δρομολογίων)

Ναός Αφαίας Παλαιόχωρα ( Παλιαχώρα ή αλλιώς ο Μυστράς της Αίγινας) -Ναός Αγίου Νεκταρίου  (πράσινη πεζοπορία, ώρες πορείας 4 )

Από τον αρχαίο ναό της Αφαίας,  που ένας από τους  μύθους  θέλει να είναι αφιερωμένος στην κρητική θεότητα Δίκτυνα ή Βιτρόμαρτη, η οποία κυνηγημένη από τον ερωτευμένο βασιλιά της Κρήτης Μίνωα έγινε άφαντη ( Αφαία) στην Αίγινα, θα πεζοπορήσουμε στον Μυστρά της Αίγινας ( Παλιαχώρα)  μια μεσαιωνική καστροπολιτεία στην οποία σώζονται  38 από τις 366 εκκλησίες της ( μία για κάθε μέρα του χρόνου) και θα καταλήξουμε στον ναό του Αγίου Νεκταρίου, ο σύγχρονος πολιούχος άγιος της Αίγινας που γιορτάζει σήμερα και το νησί τον τιμά με διάφορες εκδηλώσεις(θα ανακοινωθεί πρόγραμμα).  

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου

Αναχώρηση για Αίγινα

Μαραθώνας – Ελαιώνας- Δρακόσπιτα  - Ελλάνιο όρος   – Μονή Χρυσολεόντισσας  – Άγιος Νεκτάριος.   (μπλε πεζοπορία, ώρες πορείας 7 )

Από το παραλιακό χωριό Μαραθώνας θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας προς το Ελλάνιο Όρος, το ψηλότερο βουνό της Αίγινας. Στη διαδρομή μας προς την κορυφή ( 532μ) θα περάσουμε από τον αρχαίο Ελαιώνα, με τις αιωνόβιες ελιές, γλυπτά της Φύσης,  που ο οίκος μόδας Hermes επέλεξε να φωτογραφίσει τα μοντέλα του, από τα δρακόσπιτα και τον ναό του  Ελλάνιου Δία, που θεωρείται ο αρχαιότερος ναός στην Ευρώπη. Στο εκκλησάκι των Ταξιαρχών, στην κορυφή, θα κάνουμε στάση για να απολαύσουμε την μαγική θέα σε όλη την Αίγινα και τον Αργοσαρωνικό. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό μοναστήρι της Χρυσολεόντισσας και θα καταλήξουμε από άσφαλτο στον ναό του Αγίου Νεκταρίου.  

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου

Εθνικός Δρυμός Σουνίου - Αρχαία πόλη ΣουνίουΝαός Ποσειδώνα, ναός Αθηνάς, τείχη, λιμάνι )

Ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο

Πεζοπορική - περιηγητική εξόρμηση  στο ακρωτήρι του Σουνίου μέσα στον Εθνικό Δρυμό και στους αρχαιολογικούς χώρους. 

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου

Αρχαία Αθήνα

Πεζοπορία-ξενάγηση  στην κλασσική αρχαία Αθήνα με κύρια στάση στον Ναό του Ηφαίστου για την ολοκλήρωση της διαδρομής μας πάνω στο νοητό ισοσκελές τρίγωνο των τριών δωρικών ναών και των πόλεων που αναπτύχθηκαν γύρω από αυτούς.

Αναχώρηση για Ηράκλειο ώρα 9μμ με πλοίο της ΑΝΕΚ

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου

Άφιξη στο Ηράκλειο ώρα 6.30πμ

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή να γίνουν βελτιωτικές αλλαγές κατά την κρίση της ομάδας έργου.

Επικεφαλής:  Ελένη Πουλλά –κιν. 6974384543

Κόστος: 290 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται:  εισιτήρια πλοίου  Ηράκλειο- Πειραιάς - Ηράκλειο με την ΑΝΕΚ σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα, εισιτήρια πλοίου Αίγινα- Πειραιάς - Αίγινα για 2 μέρες,  τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο στον Πειραιά (ξενοδοχείο Τρίτων) με πρωινό και λεωφορείο για τις πεζοπορικές εξορμήσεις εκτός  Πειραιά- Αθηνών. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους.  

Για ενημέρωση για την διαφορά τιμής σε διαφορετικό είδος καμπίνας ή δωματίου μπορείτε να απευθύνεστε στην επικεφαλής  ή στον ταμία του Ομίλου. 

Πληροφορίες - προεγγραφές καθημερινά  από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Πεζοπορικού τηλ. 2810-344588.Η συμμετοχή κατοχυρώνεται μόνο με ηλεκτρονική εγγραφή με ταυτόχρονη εξόφληση όλου του ποσού  ή σε συνεννόηση  με την επικεφαλής.

Σημείωση:

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενημερωθείτε πληρέστερα για τους τόπους που αναφέρονται στην ανακοίνωση, όλες οι μπλε λέξεις ( τοπωνύμια) είναι υπεσύνδεσμοι που ανοίγουν σε πολυτροπικά κείμενα.  Oι υπερσύνδεσμοι φαίνονται ( και ανοίγουν) μόνο στο κείμενο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα, όχι στο facebook. 

ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHA BANK
GR2001406670667002330000241
 
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR3101727530005753108901388

 

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • από 2023-11-08 20:00 εώς 2023-11-13 06:30

Υποστήριξη από iCagenda

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας