ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2024
Καλαβρία - Σικελία
24 Απριλίου - 4 Μαΐου
Αγίου Πνεύματος ( Παρασκευή 21 – Παρασκευή 28 Ιουνίου)
Νότια Πίνδος
Σάββατο 27 - Κυριακή 28 Απριλίου
Δάσος Ρούβα
Διάσχιση Σητειακών Ορέων
Σάββατο 25 - Κυριακή 26 Μαϊου
Σάββατο 9 - Κυριακή 10 Ιουνίου
Ξερόκαμπος
Αστερούσια
Σάββατο 29-Κυριακή 30 Ιουνίου

ΑΓΡΑΦΑ από το Α έως το Ω
Θεματική Ενότητα: “Βουνά χωρίς αιολικά”
Παρασκευή 2 – Πέμπτη 8 Αυγούστου

Φαράγγι Σαμαριάς
Σάββατο 7 - Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
Λευκά Όρη
Σάββατο 7 - Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
Ψηλορείτης
Σάββατο 5 – Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Βορειοδυτικός Όλυμπος
28η Οκτωβρίου ( Παρασκευή 25 – Τρίτη 29 )
Παραλιακό Ε4 Χρυσοσκαλίτισσα- Σφακιά
28η Οκτωβρίου ( Παρασκευή 25 – Τρίτη 29 )
Κορυφές Πίνδου
Αγίου Μηνά (Πέμπτη 7- Τρίτη 12)

Ζαγοροχώρια
Αγίου Μηνά (Πέμπτη 7 - Τρίτη 12)
Arrow
Arrow
Slider
 

Νήσος Γαύδος

polyimeri
gaudos
Ημερομηνία: 2023-08-25 05:30 - 2023-08-30 18:00

ΝΗΣΟΣ ΓΑΥΔΟΣ

Ένα εξαήμερο υψηλής αισθητικής και χαμηλού κόστους με τη σφραγίδα του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου

Παρασκευή 25 Αυγούστου – Τετάρτη 30 Αυγούστου

Έξι μέρες στο νοτιότερο νησί της Ευρώπης, που έχει ταυτιστεί με την ελευθερία, γι’ αυτούς που ψάχνουν να βρουν το νόημα της ζωής ή γι’ αυτούς που το έχουν ήδη βρει.

Πέντε διανυκτερεύσεις στο “καρνάγιο” των ψυχών, σ’ ένα επίγειο παράδεισο με άγρια και απομονωμένα τοπία, παραδεισένιες παραλίες με σμαραγδένια νερά, που αξίζει να επισκεφτείς.

Πεζοπορίες κάθε μέρα, μέσα από γνωστά διαμορφωμένα μονοπάτια, από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη, με τη σφραγίδα του Πεζοπορικού.

Η διαμονή θα γίνει αποκλειστικά στο Σαρακίνικο, που αποτελεί την παραλία του νησιού με τις περισσότερες υποδομές, σε σκηνές ή δωμάτια (υπάρχουν ταβέρνες, μίνι μάρκετ, αμμόλοφοι με κέδρους για κατασκήνωση, ντουζιέρες).

Το  κλείσιμο των ενοικιαζόμενων δωματίων θα γίνεται αποκλειστικά από τους ενδιαφερόμενους.

 

Παρασκευή, 25 Αυγούστου

Αναχώρηση στις 5.30 π.μ (ΠΡΩΙ) από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας. Άφιξη στη χώρα των Σφακίων. Παραλαβή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μετ’ επιστροφής από την επικεφαλή, μπροστά από το πλοίο της γραμμής για Γαύδο. Αναχώρηση για Γαύδο, στις 9.30 π.μ. Άφιξη στην Καραβέ, στο λιμάνι της Γαύδου. Επιβίβαση στο λεωφορείο για Σαρακίνικο. Τακτοποίηση σε σκηνές και δωμάτια.

Κόστος μεταφοράς με ιδιωτικό λεωφορείο, από λιμάνι προς Σαρακίνικο: 1,5ευρώ/ άτομο

 

 Σάββατο, 26 Αυγούστου:  Σαρακίνικο-Βατσιανά-Τρυπητή-Κόρφος-Σαρακίνικο

Αναχώρηση από Σαρακίνικο, στις 3.00 μ.μ, με προορισμό τον οικισμό Βατσιανά, απ’ όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία, με κατεύθυνση προς την παραλία της Τρυπητής, το νοτιότερο άκρο της Γαύδου, αλλά και της Ευρώπης, όπου θα δοθεί ελεύθερος χρόνος. Στη νοτιότερη παραλία της Ευρώπης, θα επισκεφτούμε τις Καμαρέλλες, τρεις μεγάλες φυσικές καμάρες (τρύπες), πάνω στις οποίες υπάρχει μια τεράστια καρέκλα που έφτιαξαν κάποιοι Ρώσοι επιστήμονες. Συνεχίζουμε την πορεία μας από μονοπάτι, μέσα  από λευκόφυτες εκτάσεις, με πανοραμική θέα στη θάλασσα, περνώντας μέσα από εγκαταλελειμμένες πετρόκτιστες αγροικίες, στην περιοχή της Αλυκής, με κατεύθυνση τον οικισμό του Κόρφου, απ’ όπου θα μας παραλάβει το λεωφορείο για να μας μεταφέρει στο Σαρακίνικο.

Ώρες πορείας: 6

Βαθμός δυσκολίας:πράσινη

Κόστος μεταφοράς με λεωφορείο: 3,5ευρώ/άτομο

 

Κυριακή, 27 Αυγούστου: Σαρακίνικο-Άμπελος-Ποταμός-Άμπελος-Φάρος-Σαρακίνικο

Αναχώρηση από Σαρακίνικο στις 4.00 μ.μ. Επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό τον οικισμό της Αμπέλου, απ’ όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε από κατηφορικό μονοπάτι με μεγάλη κλίση προς την παραλία Ποταμός, όπου θα δοθεί ελεύθερος χρόνος. Η απομονωμένη παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά, βρίσκεται στην άκρη ενός φαραγγιού και σκεπάζεται από κοκκινωπή άμμο, λόγω των αργιλωδών πετρωμάτων της περιοχής. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι προς τον οικισμό της Αμπέλου, όπου θα επισκεφτούμε έναν από τους ομορφότερους φάρους της Ελλάδας, για να θαυμάσουμε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Αναχώρηση με το λεωφορείο για Σαρακίνικο.

Ώρες πορείας: 5

Βαθμός δυσκολίας:μπλε, λόγω μεγάλης κατωφέρειας & ανωφέρειας

Κόστος μεταφοράς με λεωφορείο: 3ευρώ/άτομο

 

Δευτέρα, 28 Αυγούστου: Σαρακίνικο-Άμπελος-Πύργος-Λαυρακάς-Αϊ Γιάννης-Σαρακίνικο. Μια παραλιακή διαδρομή στο ΒΔ τμήμα του νησιού.

Αναχώρηση από Σαρακίνικο στις 9.00 π.μ. Επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό τον οικισμό της Αμπέλου, απ’ όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία προς την αμμουδερή παραλία του Πύργου, με τα πεντακάθαρα νερά. Στη συνέχεια θα πεζοπορήσουμε προς την παραλία του Λαυρακά, με τα καταγάλανα νερά και την χρυσαφένια άμμο και θα συνεχίσουμε προς την παραλία του Αϊ Γιάννη, ένα άγριο τοπίο απίστευτης ομορφιάς, η οποία έχει ψηφιστεί στο παρελθόν, ως η δεύτερη καλύτερη παραλία στον κόσμο. Μια όαση με ρηχά και πεντακάθαρα νερά, που καταλήγει σε αμμόλοφους με θαλασσόκεδρους. Μετά από μια ώρα περπάτημα θα φτάσουμε στο Σαρακίνικο, όπου θα ολοκληρωθεί και η πεζοπορία. Ο ελεύθερος χρόνος για κολύμπι στις παραλίες που θα επισκεφτούμε, θα δίδεται ανάλογα.

Εκτιμούμενες ώρες πορείας: 7

Βαθμός δυσκολίας:πράσινη

Κόστος μεταφοράς με λεωφορείο: 2ευρώ/άτομο

 

Τρίτη, 29 Αυγούστου: Ελεύθερος χρόνος, δεν θα πραγματοποιηθούν πεζοπορίες

 

Τετάρτη, 30 Αυγούστου

Αναχώρηση από Σαρακίνικο με το λεωφορείο, για το λιμάνι, στις 11.00 π.μ.

Κόστος μεταφοράς με λεωφορείο: 1,5ευρώ/άτομο

Αναχώρηση με το πλοίο για τη χώρα Σφακίων, στις 12.00 μ.μ. Άφιξη στο Ηράκλειο, περίπου στις 5.30 μ.μ.

 

Το κόστος μεταφοράς του λεωφορείου που θα χρησιμοποιηθεί προς εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων, κατά τη διάρκεια των πεζοποριών, θα καταβάλλεται κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο/ ανά πεζοπορία και σύμφωνα με τις ανωτέρω αναφερόμενες τιμές. Δεν περιλαμβάνεται στο συνολικό κόστος της εκδρομής.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, κατά τις πεζοπορίες, κρίνεται υποχρεωτική η χρήση μέσων ηλιοπροστασίας (καπέλα, αντιηλιακά κλπ), άφθονου νερού και ηλεκτρολυτών.

Επικεφαλής: Ανωγειανάκη Μαρία,  τηλ. επικοινωνίας: 6936785885

Κόστος εκδρομής:65 ευρώ (Στην τιμή περιλαμβάνονται τα εισιτήρια των πλοίων και το κόστος του λεωφορείου από Ηράκλειο-Σφακιά και αντίστροφα).

Λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας συμμετοχών σε 54 άτομα (ένα λεωφορείο), οι συμμετοχές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, αφού πρώτα γίνει αποπληρωμή ολόκληρου του κόστους συμμετοχής. Σε περίπτωση ακύρωσης, η επιστροφή χρημάτων θα γίνεται μόνο εφόσον βρεθεί αντικαταστάτης, από τον ενδιαφερόμενο. Μετά τις 5 Αυγούστου και εφόσον δεν συμπληρωθεί ο ανώτατος αριθμός συμμετοχών, θα μπορεί να δηλώσει και όποιο άλλο μέλος το επιθυμεί, με μοναδικό κριτήριο για τη διασφάλιση της προτεραιότητας συμμετοχής, τη χρονολογική σειρά δήλωσης συμμετοχής.

Απαγορεύεται το κάπνισμα και η κατανάλωση Αλκοόλ κατά την διάρκεια των πεζοποριών

ALPHA BANK

GR2001406670667002330000241 ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

GR3101727530005753108901388 ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • από 2023-08-25 05:30 εώς 2023-08-30 18:00

Υποστήριξη από iCagenda

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας