Μάϊος: Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Μαϊου
"Στα ψηλά βουνά: Διάσχιση Σητειακών Ορέων
Ιούνιος: Σάββατο 14, Κυριακή 15
Στα ψηλά βουνά: Διάσχιση Ψηλορείτη.
Ιούνιος: Δευτέρα 23- Κυριακή 29
Στα ψηλά βουνά: Στις ψηλές κορυφές των Λευκών Ορέων
Μ΄ ένα σακίδιο στην πλάτη
Ιούνιος: Παρασκευή, 6 – Τρίτη 10 ( Τριήμερο Αγίου Πνεύματος) Μεσολόγγι
Κυριακή, 24 Αυγούστου - Δευτέρα 1, Σεπτεμβρίου
Στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας - Πάντα Βρέχει
Οκτώβριος: Σάββατο, 4 & Κυριακή 5
Στα ψηλά βουνά: Διάσχιση Λασιθιώτικων Ορέων
Αύγουστος: Σάββατο 9 & Κυριακή, 10
Διάσχιση Ντίας ( πανσέληνος)
ΠΕΖΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
24/10 - 29/10/2025
Arrow
Arrow
Slider
 

1 η Μαθητική πεζοπορία της θεματικής ενότητας «Φύση και Φυσικές Επιστήμες» Δάσος Φουρνί - Κνωσανό φαράγγι

paidiki
mathitiki1
Ημερομηνία: 2023-03-11 09:00 - 17:00

Δάσος Φουρνί - Κνωσανό φαράγγι

Η πεζοπορία μας αρχίζει από το μινωικό καλντερίμι στις Αρχάνες, που βρίσκεται στην αρχή του πανέμορφου τεχνητού δάσους Φουρνί, ένα μικρός κατάφυτος λόφος με κυπαρίσσια και πεύκα. Αφού το διασχίσουμε φτάνουμε σε αγροτικό δρόμο κι αρχίζουμε να κατηφορίζουμε για να μπούμε σ' ένα υπέροχο μονοπάτι με θέα το Ηράκλειο, τον Στρούμπουλα και τη θαλάσσια περιοχή της Αμμουδάρας. Πεζοπορώντας φτάνουμε στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, κατηφορίζουμε από αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια, σε ευθεία γραμμή, μπαίνουμε στο εντυπωσιακό φαράγγι της Αγίας Ειρήνης ή Κνωσανό φαράγγι που καταλήγει στην περιοχή Σπήλια. Διασχίζοντάς το θα συναντήσουμε πυκνή βλάστηση, νερό και νερόμυλους, ενώ στην έξοδό του θα θαυμάσουμε την υδατογέφυρα και θα επισκεφτούμε την ομώνυμη εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Στον περίβολο της, ένας όμορφος χώρος με δέντρα και παγκάκια, θα δοθεί ελεύθερος χρόνος για δραστηριότητες σχετικά με τις Φυσικές Επιστήμες. Δραστηριότητες επίσης μπορεί να γίνουν σε ενδιάμεσες στάσεις κατά την διάρκεια της πορείας, όπου ο χώρος το επιτρέπει.

 

Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο φυσικός Αποστολακάκης Αβραάμ, ο οποίος θα συντονίζει και θα επιβλέπει τις δραστηριότητες.

Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας θα κάνουμε και καθαρισμό του φαραγγιού.

Μπορούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν μαθητές/τριες δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων. Οι ενήλικες (εκπαιδευτικοί και γονείς που συνοδεύουν) πρέπει να γίνουν μέλη του Ομίλου καταβάλλοντας το ποσό των 5 ευρώ που αντιστοιχεί στην ετήσια συνδρομή μέλους. Μέλη του Ομίλου που συνοδεύουν μαθητές/τριες συμμετέχουν δωρεάν. 

Επικεφαλής: ΔΣ

Ώρες πορείας: 3

Αναχώρηση στις 9:00πμ από το ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Πληροφορίες εγγραφές καθημερινές (Δευτέρα- Παρασκευή) 8-10 το βράδυ, Αβέρωφ 25, τηλ. 2810 344588.

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2023-03-11 09:00 - 17:00

Υποστήριξη από iCagenda

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας