◄ Πίσω

Δάφνη - Σπήλαιο Βρέικο - Φαράγγι Πεύκων - Μακρύγιαλος

Κατηγορίαmple
Ημερομηνία 01 06 2019 00:00

Δάφνη – Σπήλαιο Βρέικο – Φαράγγι Πεύκων

 

Θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα δύο πεζοπορίες. Μια εξάωρη και μια τρίωρη

1η πεζοπορία

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 θα περπατήσουμε στα ανατολικά της Κρήτης στο N. Λασιθίου, κοντά στην περιοχή της Σητείας.

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το χωριό Δάφνη Σητείας (580m). Ακολουθώντας για λίγο χωματόδρομο και έπειτα μονοπάτι , έχοντας μπροστά μας τη θέα του Λιβυκού πελάγους και περπατώντας ανάμεσα σε υπέροχους σχηματισμούς βράχων και χαμηλή βλάστηση ,θα φθάσουμε στο σπήλαιο Βρέϊκο (610 μ.)

 

Το σπήλαιο έχει βάθος περίπου 30 μέτρων είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλους. Κοσμείται από υπέροχους σταλακτίτες και σταλαγμίτες και αξίζει μια μικρή στάση για να το θαυμάσουμε και να το εξερευνήσουμε γι αυτό και χρειάζεται να έχουμε φακό μαζί μας.

Επίσης έχουν ανασκαφεί ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα νεολιθικής εποχής.

 

Έπειτα θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μας από χωματόδρομο ως την κορυφή του λόφου του Εσταυρωμένου με το πανέμορφο αντίστοιχο εκκλησάκι (620μ) . Αφού απολαύσουμε την καταπληκτική θέα θα κατηφορίσουμε από μονοπάτι στο χωριό Πεύκοι (420μ).

 

Τέλος, από διαμορφωμένο μονοπάτι και χωματόδρομο θα διασχίσουμε το πανέμορφο φαράγγι των Πεύκων και η πορεία μας θα τελειώσει στο Μακρύγιαλο. Ανάλογα με το χρόνο άφιξης θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για μπάνιο ή φαγητό .

 

Μήκος  πορείας 13.5 χιλιόμετρα

Ώρες πορείας: 6

 


2η πορεία

 

 

Μια εύκολη πεζοπορία μέσα σ΄ένα υπέροχο φαράγγι. Ξεκινάμε την πεζοπορία από τους Πεύκους από διαμορφωμένο μονοπάτι ,που μας οδηγεί στο πανέμορφο φαράγγι. Πεζοπορούμε ανάμεσα σε πεύκα και πικροδάφνες με θέα το απέραντο γαλάζιο του Λυβικού.

Η πεζοπορία τελειώνει στην υπέροχη παραλία του Μακρύ Γιαλού με τα κρυστάλλινα νερά. Απολαμβάνουμε την παραλία κάνοντας μπάνιο και ξεκουραζόμαστε στον παχύ ίσκιο των αρμυρικιών.

 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • 01 06 2019 00:00