ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αγαπητοί μαθητές/τριες,  εκπαιδευτικοί και γονείς 

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει κάθε χρόνο ένα Μαθητικό Πρόγραμμα με 6 θεματικές πεζοπορικές διαδρομές.  Σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν μαθητές/τριες της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και γονείς που τους/τις συνοδεύουν, είτε οργανωμένα ως σχολεία είτε ως άτομα.  

Μετά την επιτυχία που είχε το περσινό Μαθητικό Πρόγραμμα αποφασίσαμε να συνεχιστεί για το 2020  με τον ίδιο τίτλο « Ένα σχολείο μας πλοηγεί στη Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου μας» και με αντίστοιχες δράσεις που εμπλέκουν ενεργά τους/τις μαθητές/τριες στην υλοποίηση των πεζοποριών και καλλιεργούν συνεργατικές σχέσεις στην σχολική κοινότητα.

Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα αναλάβουν να διοργανώσουν πεζοπορικές εξορμήσεις σε περιοχές της επιλογής τους. Για τον σκοπό αυτό  θα εκπαιδευτούν από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών του Πεζοπορικού Ομίλου στις παρακάτω δεξιότητες: 

Χαρτογράφηση πεζοπορικών διαδρομών 

Χρήση GPS 

Πλοήγηση στο πεδίο 

Χρήση walkie talkie κατά την διάρκεια της πεζοπορίας 

Οργάνωση και διαχείριση ομάδας 

Πρώτες βοήθειες ( χρήση φορητού φαρμακείου) 

Επιστημονική υποστήριξη σε θέματα περιβάλλοντος, ιστορίας και πολιτισμού θα παρέχουν αρχαιολόγοι και ειδικοί επιστήμονες μέλη του Πεζοπορικού Ομίλου. 

Σας καλούμε να δηλώσετε την συμμετοχή του σχολείου σας στην παρακάτω φόρμα μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου. 

Κάντε κλικ εδώ και δηλώστε συμμετοχή

Με εκτίμηση 

 Το ΔΣ του Πεζοπορικού Ομίλου