6η Δωρεάν μαθητική πεζοπορία στο Φουρνί

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου και του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών  συνδιοργανώνουν την  έκτη πεζοπορία του 2019 στο πλαίσιο του  Μαθητικού Προγράμματος  του Ομίλου  «Ένα σχολείο μας πλοηγεί στη Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου μας». 

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει  από τις Αρχάνες και θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο στο Φουρνί με τους θολωτούς τάφους, Στη συνέχεια θα πεζοπορήσουμε στο άλσος με τα πεύκα έχοντας θέα το Γιούχτα την πόλη του Ηρακλείου και το Κρητικό Πέλαγος. Θα κινηθούμε περιμετρικά του άλσους και θα επιστρέψουμε κυκλικά στις Αρχάνες.Ενδιάμεσα θα γίνει ξενάγηση στους μαθητές από ειδικούς σε σημεία αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος .Μαθητές/τριες αυτών των σχολείων,  που έχουν εκπαιδευτεί στο πλαίσιο του Μαθητικού Προγράμματος, θα πλοηγήσουν και θα διαχειριστούν την ομάδα  των πεζοπόρων.

Στην πεζοπορία μπορούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν μαθητές/τριες της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Οι ενήλικες ( εκπαιδευτικοί και γονείς που τους/τις συνοδεύουν ) πρέπει να γίνουν μέλη του Ομίλου καταβάλλοντας το ποσό των 5 Ευρώ που αντιστοιχεί στην ετήσια συνδρομή μέλους.Μέλη του Ομίλου που συνοδεύουν μαθητές/τριες συμμετέχουν δωρεάν.