Κασταμονίτσα - Λουλουδάκι - Οροπέδιο Λασιθίου

Θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα δύο πεζοπορίες από την Κασταμονίτσα στο Οροπέδιο Λασιθίου ,με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας.

1η πεζοπορία , ώρες πορείας : 4

Κασταμονίτσα - Τσούλη Μνήμα - Οροπέδιο Λασιθίου

Η πεζοπορία ξεκινάει από την Κασταμονίτσα ακολουθώντας για 2,5 χλμ. αγροτικό δρόμο μέχρι τη θέση Μεσάδα. Στη συνέχεια παίρνουμε το παλιό καλντερίμι με την υπέροχη θέα το φράγμα του Αποσελέμη ,το γαλάζιο Κρητικό Πέλαγος , τις λευκές Λασιθιώτικες Μαδάρες και την καταπράσινη πεδιάδα του Καστελλίου.Κάνουμε στάση στην τοποθεσία Τσούλη Μνήμα και από μονοπάτι τελειώνουμε την πεζοπορία μας στο οροπέδιο Λασιθίου επισκεπτόμενοι τη Μονή Βιδιανής.

2η πεζοπορία , ώρες πορείας : 7

Κασταμονίτσα - Τσούλη Μνήμα - Λουλουδάκι - Σελί Αμπέλου

Η πεζοπορία ξεκινάει από την Κασταμονίτσα ακολουθώντας για 2,5 χλμ. αγροτικό δρόμο μέχρι τη θέση Μεσάδα. Στη συνέχεια παίρνουμε το παλιό καλντερίμι με την υπέροχη θέα το φράγμα του Αποσελέμη ,το γαλάζιο Κρητικό Πέλαγος , τις λευκές Λασιθιώτικες Μαδάρες και την καταπράσινη πεδιάδα του Καστελλίου.Κάνουμε στάση στην τοποθεσία Τσούλη Μνήμα.

Ξεκινάμε ανάβαση μέχρι την κορυφή Λουλουδάκι και στη συνέχεια ακολουθώντας μια υπέροχη κορυφογραμμή με θέα το καταπράσινο Οροπέδιο , το καταγάλανο Κρητικό και τις ολόλευκες Λασιθιώτικες Μαδάρες τελειώνουμε  την πεζοπορία στην είσοδο του Οροπεδίου στο Σελί Αμπέλου.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο και δείτε τον καιρό