Φαράγγι Δίκταμου

Την Κυριακή 18 Ιουνίου θα διασχίσουμε το καταπράσινο φαράγγι του Δίκταμου που ξεκινά από το χωριό Κατωχώρι Κυδωνίας και καταλήγει στον οικισμό Φαράγγι του χωριού Στύλος στον Αποκόρωνα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων .
Στο μεγαλύτερο κομμάτι το φαράγγι είναι κατάφυτο από πλάτανους και πικροδάφνες, ενώ μετά το πέρας της μισής διαδρομής ξεπροβάλλουν οι εντυπωσιακές κάθετες πλαγιές του φαραγγιού . Για περίπου 1 ώρα η πεζοπορία γίνεται πάνω σε βατό μονοπάτι πότε πηγαίνοντας παράλληλα με το ποτάμι, που διαρρέει στην αρχή του το φαράγγι ,και πότε πηγαίνοντας από τη μια όχθη στην άλλη πηδώντας πάνω από το νερό. Τα θεόρατα πλατάνια είναι εντυπωσιακά και μας προσφέρουν τη σκιά τους.
Στη συνέχεια μπαίνουμε για τα καλά στην ξερή κοίτη του φαραγγιού, όπου πραγματικά η μορφολογία του εδάφους αλλάζει ριζικά, με την εμφάνιση απόκρημνων βράχων και κάθετων πλαγιών, στενών και κακοτράχαλων περασμάτων, από τα οποία θα περάσουμε αρκετές φορές.
Οι ασβεστολιθικοί σχηματισμοί, κάποιοι πολύ εντυπωσιακοί σε ύψος και θεόρατοι, θα μας αναγκάσουν να καθίσουμε και να στηριχτούμε στα χέρια μας με ιδιαίτερη προσοχή για να περάσουμε τα δύσβατα σημεία.
Γενικώς το φαράγγι από τη στιγμή που θα εισέλθεις στην ξερή του κοίτη γίνεται σαφώς πιο απότομο, και χρειάζεται προσοχή από κάποιον άπειρο πεζοπόρο για να μην σκοντάψει στους λείους βράχους και τις κοτρόνες .
Μετά τη διάσχιση του φαραγγιού θα καταλήξουμε στο χωριό Στύλος όπου θα υπάρξει ελεύθερη ώρα ανάλογα με την ώρα εξόδου από το φαράγγι.