Κουρταλιώτικο φαράγγι - Παραλία Πρέβελη

Ξεκινάμε την πεζοπορία από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Κατεβαίνουμε τα σκαλιά ,που μας οδηγούν στις όχθες του Κουρταλιώτη ποταμού. Πεζοπορούμε άλλοτε μέσα στον ποταμό και άλλοτε σε μονοπάτι δίπλα στις όχθες του. Φθάνουμε στην τοξωτή γέφυρα και κάνουμε στάση.

Συνεχίζουμε από τη δεξιά πλευρά του ποταμού ,αρχικά σε αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια από μονοπάτι που μας ανεβάζει. Πεζοπορούμε  με θέα το γαλάζιο Λυβικό ,τον Κουρταλιώτη και το πράσινο φοινικόδασος. Ανεβαίνουμε μέχρι το πάρκινγκ. Το μονοπάτι μας οδηγεί στην παραλία Πρέβελη όπου  εκβάλλει ο Κουρταλιώτης ποταμός

.Απολαμβάνουμε τη σμαραγδένια θάλασσα ,τα δροσερά νερά και περπατάμε στις όχθες του Κουρταλιώτη μέσα στο αναγεννημένο φοινικόδασος. Προαιρετικά φαγητό στη διπλανή παραλία το Αμμούδι.

Καλό θα είναι οι συμμετετέχοντες :

1. ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΠΑΤΟΝ
2. ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ) ΜΕ ΚΑΛΤΣΕΣ.
(ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ, ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΤΑ ΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ)
3. ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΓΙΩ
4. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (ΚΙΝΗΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ Κ.Α.) ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ.