Πήλιο - Τρίκερι

Event 03 05 2016 00:00 - 08 05 2016 00:00

Τρίτη 3 Μαϊου : Συγκέντρωση στις 8 το βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αναχώρηση στις 9 το βράδυ με ΑΝΕΚ.

Τετάρτη 4 Μαϊου ; Αναχώρηση στις 7:15 από το λιμάνι του  Πειραιά. Άφιξη στο Βόλο. Συνεχίζουμε και απολαμβάνουμε την υπέροχη διαδρομή με το λεωφορείο μέχρι τη γραφική  Βυζίτσα. Αποβιβαζόμαστε στην πλατεία της  Βυζίτσας με τα τεράστια πλατάνια  τα τρεχούμενα νερά και τα υπεροχα αρχοντικά.. Πεζοπορούμε σε μοναδικής ομορφιάς καλντερίμι έχοντας θέα το νότιο Πήλιο και τον Παγασητικό κόλπο  μέχρι τον παλιό σταθμό του τρένου στις Μηλίές. Επισκεπτόμαστε το ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο , τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες και το μοναδικό τρούλο. Συνεχίζουμε από καλντερίμι με θέα τον Παγασητικό το οποίο μας οδηγεί μέχρι την παραλία των Καλών Νερών.

Πέμπτη 5 Μαϊου :Το λεωφορείο μας μεταφέρει στην πλατεία της γραφικής Μακρινίτσας. Θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα δύο πορείες.

1η πορεία : Μακρινίτσα - Πουριανός Σταυρός - Πουρί. Μια υπέροχη πορεία που διασχίζει το Πήλιο από Νότο προς Βορρά. Περνάμε μέσα από πυκνά δάση οξιάς , ανεβαίνουμε στο υψηλότερο σημείο τουΠηλίου με μοναδική θέα τον Παγασητικό και το Αιγαίο. Περνάμε μέσα από πλατάνια , καστανιές , μηλιές και τρεχούμενα νερά.Η πορεία μας τελειώνει στο Πουρί. Προαιρετικά πεζοπορία μέχρι την μοναδική παραλία του Χορευτού ,μια διαδρομή μεγάλης ομορφιάς. Κατηφορίζουμε σε καλντερίμι από το Πουρί προς τη θάλασσα, φθάνουμε στο ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (Κάτω Αι Γιάννη) και μετά περνούμε από τις παραλίες Ανάληψη, Τουρκόβρυση, Παρίσαινα για να φθάσουμε στο Χορευτό. Καθαρός χρόνος πορείας 1.50

Ώρες πορείας : 9

2η πορεία : Μακρινίτσα - Άγιος Ονούφριος - Άνω Βόλος  : Απολαμβάνουμε τη θέα  από την πλατεία της Μακρινίτσας , που είναι το μπαλκόνι του Πηλίου.. Περιηγούμαστε στα γραφικά σοκάκια και απολαμβάνουμε την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική των παλιών αρχοντικών. Επισκεπτόμαστετο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης που στεγάζεται στο αρχοντικό Τοπάλη.Κατηφορίζουμε μέσα από καλντερίμι περνώντας από παλιά αρχοντικά και εκκλησίες. Σταματάμε και δροσιζόμαστε σε κρήνες  πάνω στο καλντερίμι.  Ακολουθούμε μονοπάτι με θέα την πόλη του Βόλου  που μας οδηγεί στο στον Άγιο Ονούφριο. Ακολουθώντας το Μέγα ρέμα μέσα σε πυκνά πλατάνια τελειώνουμε την πορεία μας στον Άνω Βόλο. Ωρες πορείας : 4  Το λεωφορείο μας  μεταφέρει στην παραλία του Χορευτού για μπάνιο , όπου συντάμε την άλλη ομάδα.

Παρασκευή 6 Μαϊου : Το λεωφορείο μας μεταφέρει στην είσοδο του Παγασητικού στη θέση Αλογόπορος. Με καϊκι μεταφερόμαστε στο νησάκι Παλαιό Τρίκερι ( τόπος εξορίας 5000 γυναικών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου ). Επισκεπτόμαστε το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας και πεζοπορούμε στα μονοπάτια και τις παραλίες του νησιού. Γευματίζουμε στην παραλία του ΑΙ-Γιάννη και με το καϊκι επιστρέφουμε στον Αλογόπορο. Ώρες πορείας : 4 Το λεωφορείο μας μεταφέρει στο χωριό Τρίκερι με τα παλιά αρχοντικά , τα πανέμορφα σοκάκια και την εκκλησία της αγίας Τριάδας. Θα παρακολουθήσουμε και θα συμετέχουμε στο  δρώμενο   "Ο χορός των γυναικών " , ένα έθιμο τη μέρα της Ζωοδόχου Πηγής όπου οι γυναίκες ντύνονται και χορεύουν  με παλιές Τρικεριώτικες χρυσοκέντητες φορεσιές στην πλατεία του χωριού.

Σάββατο 7 Μαϊου  Το λεωφορείο μας μεταφέρει στα Χάνια. Ακολουθούμε καλντερίμι μέσα σε πυκνό δάσος ε θέα την πόλη του Βόλου και τον Παγασητικό. Κάνουμε στάση σε πέτρινη βρύση. Κατηφορίζουμε μέχρι την Πορταριά , όπου πεζοπορούμε στο πανέμορφο μονοπάτι των Κενταύρων με τα τεράστια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά. Τελειώνουμε την πορεία μας στη γραφική πλατεία της Πορταριάς.

Επιστροφή στο λιμάνι του Πειραιά,. Αναχώρηση στις 21:00  για Ηράκλειο.

Κυριακή  8 Μαϊου : άφιξη στις 06:30 στο λιμάνι του Ηρακλείου.