Το Μεσολόγγι της ομορφιάς και του πνεύματος

Εκδήλωση 24 05 2018 00:00 - 29 05 2018 00:00

Πέμπτη 24 Μαϊου : Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 20:00 , αναχώρηση για Πειραιά στις 21:00

Παρασκευή 25:Αναχώρηση από Πειραιά στις 7:15 .Άφιξη στο γραφικό παραθαλάσσιο Αιτωλικό. Επίσκεψη στο Μουσείο Χαρακτικής της Βάσως Κατράκη. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Οινιάδων.Τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μεσολογγίου.Επίσκεψη στον Κήπο των Ηρώων. Το απόγευμα βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα απολαμβάνοντας το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

Σάββατο 26: Πεζοπορία από την κορυφογραμμή του όρους  Αράκυνθος με το μοναδικό δρυόδασος και τη μαγευτική θέα προς το μοναστήρι τιυ Αϊ-Συμιού..Ώρες πορείας : 6 Το απόγευμα επίσκεψη στην Πινακοθήκη του Μεσολογγίου ( Παλιό Δημαρχείο ).Το βράδυ συμμετοχή στο πανηγύρι του Αϊ - Συμιού.

Κυριακή 27: Πεζοπορία στον Αράκυνθο  από τον Αϊ - Συμιό στην Αρχαία Καλυδώνα.Ώρες πορείας : 5  Το απόγευμα συμμετοχή στο πανηγύρι του Αϊ-Συμιού. Το απόγευμα επίσκεψη στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος"

Δευτέρα 28: Πεζοπορική διάσχιση  του όρους Παλιοβούνα. Ξεκίνημα από ξενοδοχείο  Ελαιώνας Ζέλιου ( 90 μ. υψόμετρο).Ανάβαση από υποτυπώδες μονοπάτι στην κορυφή Κλόκοβα ( 1038μ.) με φανταστική θέα τον Πατραϊκό κόλπο ,το όρος Παναχαϊκό και τη γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης Κατάβαση από δασωμένο μονοπάτι στην ανατολική πλευρά του όρους μέχρι τον οικισμό Ρίζα. Ώρες πορείας : 6  Αναχώρηση από Μεσολόγγι ,μετάβαση στο  λιμάνι του Πειραιά.

Τρίτη 29: Άφιξη στις 06:30 στο λιμάνι του Πειραιά.

Επικεφαλής : Συμεών Νικολόπουλος
 
 

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας