Στα αμπελοχώρια του Ηρακλείου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου, είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υλοποιεί πεζοπορικές διαδρομές μέσα στη Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Κρήτης αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στόχος του είναι να καλλιεργηθεί στους συμμετέχοντες περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτιστική συνείδηση για να αναλάβουν ρόλο ενεργού πολίτη που θα υποστηρίζει με πράξεις και λόγο την προστασία  και προβολή της Φύσης της  Ιστορίας και του Πολιτισμού. Για την πραγμάτωση αυτού του στόχου οργανώνει θεματικές ενότητες πεζοποριών ( μαθητικές, εισαγωγικές, πολιτιστικοί περίπατοι σε πολεις κ.α), αλλά και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση για συνεργασία των εθελοντικών ομάδων πολιτισμού- τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου αναπτύσσει μια νέα θεματική ενότητα πεζοποριών στη Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό των περιοχών που ανήκουν στο Δήμο και παραδίδει στη Δημοτική Αρχή χαρτογραφημένες πεζοπορικές διαδρομές για περαιτέρω αξιοποίηση τους.

Η πρώτη πεζοπορία με τίτλο στα 'Αμπελοχώρια του Ηρακλείου'θα υλοποιηθεί την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου.

Στα αμπελοχώρια του Ηρακλείου

Ξεκινάμε την πεζοπορία μας από το Κυπαρίσσι, βαδίζουμε μέσα σε αγροτικό μονοπάτι με θέα τους ημιορεινούς αμπελώνες της επαρχίας Τεμένους, περνάμε από τον παλαιό οικισμό Σινάπι και καταλήγουμε στην Ιερά μονή Παλιανής, μια απ'τις αρχαιότερες του ελλαδικού χώρου. Πληροφορούμαστε για τη μακρά ιστορία της. ( Ώρες πορείας 3,5 . Υπάρχει η δυνατοτότητα να σταματήσετε την πεζοπορία και να σας μεταφέρει το λεωφορείο στις Δαφνές ). Στη συνέχεια βαδίζουμε προς το Βενεράτο και επισκεπτόμαστε το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου με την πελώρια δρυ να δεσπόζει στον περιβάλλοντα χώρο του. Η πεζοπορία μας καταλήγει στις Δαφνές έχοντας πριν βαδίσει σε περιοχή που διαρρέει ο αρχαίος ποταμός Απόλλωνας (σημερινός Αυγενικιανός). Επίσκεψη σε οινοποιείο της περιοχής και ελεύθερος χρόνος.

 

Ώρες πορείας : 3,5 + 1,5
Επικεφαλής : Αλέξανδρος Πρατικάκης
Αναχώρηση στις 9 από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας
 
 

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας